Over ons

Meinardi, meer dan asperges en aardbeien!

De familie Meinardi is met haar aardbeien en asperges al jaren een begrip in Noord Groningen.
Om hun producten zo vers mogelijk bij de eindconsument te krijgen heeft men in een vroeg stadium besloten de verkoop zoveel mogelijk in eigen hand te houden. Dit resulteerde in twee boederijwinkels in Winschoten en Noordbroek. Door de jaren heen is het aanbod in de winkels steeds vergroot en heeft men zich verder gespecialiseerd. Een bezoek aan één van de winkels dient een belevenis te zijn!

Bij Meinardi gelooft men in eerlijke, heerlijke voeding.  Een eigen bakkerij waar men zelf brood bakt en heerlijke verse banketproducten en vers gebak maakt van o.a. eigen aardbeien zorgt voor een korte keten die kwaliteit en versheid garandeert. In de eigen maaltijd-, salade en jamkeuken worden dagverse kant&klare maaltijden, die inspelen op het seizoen maar ook heerlijke salades, jams van eigen producten en krentjebrij gemaakt.

Dit doet recht aan de smaak, de regio met zijn eetgewoontes en het milieu. Op deze manier blijft men verbonden met de traditie van toen gekoppeld aan de techniek en bereidingswijze van vandaag. Genieten zonder overbodige e nummers en toevoegingen eten waarderen zoals eten bedoeld is. Dat is het credo. Alle producten worden uiteraard onder de strengste eisen geproduceerd.

Naast eigen producten, zoals brood, banket, maaltijden, salades, aardbeien, asperges etc. treft men ook heerlijke producten vers uit de regio in de winkels. Zo vindt men aardappelen uit Spijk, eieren uit Onstwedde, kaas uit Blijham en zuivel ook uit Blijham. Naast al deze heerlijke verse producten uit de regio heeft Meinardi ook vele regionale specialiteiten. Ook treft u in de winkels unieke pakketten aan met regionale of eigen producten in diverse prijsklassen. Leuk om te geven of te krijgen. Laat u verrassen in de winkels in Winschoten en Noordbroek waar altijd iets te beleven valt.

De aardbeien van Meinardi

Aardbeien hebben geen introductie nodig. Door onze unieke teeltmethode kunnen we de zomerkoninkjes van april tot en met de kerstdagen aanbieden. We plukken ze in die periode dagelijks met de hand en vervolgens worden ze een voor een in de bakjes gelegd. We behandelen ze met liefde en dat is te zien, maar ook te proeven!

Zomerkoninkjes

Het witte goud

De asperges van Meinardi

Meinardi is bekend geworden door de teelt van asperges. Een betaalbare delicatesse die het voorjaar vertegenwoordigt. Maar ook een eerlijk product dat met de hand geoogst wordt. Vroeg in de ochtend worden onze asperges gestoken, dagvers gesorteerd en (eventueel geschild) verkocht. Zo krijgen onze klanten de beste kwaliteit. En dat proef je!
Het aspergeseizoen begint bij Meinardi eind maart. De laatste oogstdag is op 24 juni, deze dag wordt ook wel Sint Jan genoemd. 

Meinardi in de media

Meer nieuws? Volg ons op Facebook

Jeroen heeft zin in het weekend!! 🍰🍵🍓 We zien u graag, bij Meinardi. 🤗
Meinardi Feestmaand!