Terug naar Recepten

Aardbeiencappuccino

Gepubliceerd op:
Aardbeiencappuccino

Zomerse cappuccino van verse aardbeien, met aardbeienlikeur. Heerlijk als dessert! Of gewoon zo, als u buiten van de zomerzon geniet.

Wat heeft u nodig:
50 ml suikerwater
200 g aardbeien
1 dl slagroom
40 ml aardbeienlikeur
1 takje munt

Hoe maak ik suikerwater:
1 dl water
100 g suiker

Breng voor het suikerwater het water met de suiker aan de kook en laat het afkoelen.

Bereidingswijze:
Pureer de aardbeien met het suikerwater in de keukenmachine. Klop de slagroom half op, zodat het lobbig wordt. Schenk de aardbeienlikeur in de champagneglazen, doe daarop de aardbeienmassa en dek dit vervolgens af met de room, zodat er drie lagen ontstaan. Garneer met munt.

Voor een alcoholvrije variant kunt u in plaats van de aardbeienlikeur ook aardbeiensiroop gebruiken.

Basisbereiding en tips!

Basisbereiding en tips!
Asperges zijn bijzonder. Ze kondigen het voorjaar aan en ze zijn vooral heel erg lekker. Er zijn tientallen manieren om asperges te bereiden. Als asperges met zorg en liefde worden behandeld, proef je dat meteen terug. Kleine moeite, groot plezier. Hierbij de basisbereiding van witte asperges en enkele tips, zodat u straks alle kanten met deze delicatesse op kunt!
 

Asperges op de traditionele manier

Asperges op de traditionele manier
Een feestelijke voorjaarsmaaltijd voor 4 personen