Terug naar Recepten

Asperge-crèmesoep

Gepubliceerd op:
Asperge-crèmesoep

Volg eerst het basisrecept voor het bereiden van asperges, deze vindt u hier. Daarna kunt u deze heerlijk verse asperge-crèmesoep maken.

Ingrediënten:
5 dl. runder- of kalfsbouillon
5 dl. kookvocht van de asperges
500 gram geschilde en gekookte asperges (750 gram ongeschilde asperges) 
35 gram boter
35 gram bloem
1 eierooier
1 dl. koffieroom
Zout
Peper
Nootmuskaat

Bereidingswijze:
Verwarm de bouillon in een pan met het kookvocht van de asperges. Snijd de punten van de asperges af en houd deze apart. Pureer de rest van de asperges in een mixer-blender of door een roerzeef. Roer de aspergepuree door het bouillonmengsel. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje het bouillonaspergemensel toe tot een gebonden soep is ontstaan. Laat de soep circa 5 minuten zachtjes koken. Klop de eierdooier in een kom los met de koffieroom en roer hier enkele eetlepels van de warme soep door. Voeg het mengsel onder voortdurend roeren aan de warme soep toe, maar zorg ervoor niet aan de kook komt. Voeg de aspergepunten aan de soep toe en maak alles op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.

Basisbereiding en tips!

Basisbereiding en tips!
Asperges zijn bijzonder. Ze kondigen het voorjaar aan en ze zijn vooral heel erg lekker. Er zijn tientallen manieren om asperges te bereiden. Als asperges met zorg en liefde worden behandeld, proef je dat meteen terug. Kleine moeite, groot plezier. Hierbij de basisbereiding van witte asperges en enkele tips, zodat u straks alle kanten met deze delicatesse op kunt!
 

Asperges op de traditionele manier

Asperges op de traditionele manier
Een feestelijke voorjaarsmaaltijd voor 4 personen