Terug naar Recepten

Asperge-zalmtaart

Gepubliceerd op:
Asperge-zalmtaart

Een gemakkelijke asperge-zalmtaart met witte en/of groene asperges.

De ingrediënten:
6 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
12 a 13 witte of groene dunne asperges (kan ook gemixt), geschild
Sap van 1/2 citroen
200 ml creme fraiche
Water om de saus mee aan te lengen
2 el verse dille
2 stukjes verse zalm, in stukken gesneden
Peper en zeezout uit de molen

Bereidingswijze:
Vet een ronde ribbelvormige bakvorm in met een beetje boter. Bedek de bodem en zijkanten met bladerdeeg en druk alles aan. Verdeel de asperges in de bakvorm en snijd waar nodig bij. Leg de stukken zalm op de open plekken. Vul de open plekken nu op met de overgebleven asperges. Dit hoeft niet te netjes. Zorg ervoor dat zoveel mogelijk is opgevuld en snijd waar nodig de stukjes asperge nog bij. Doe de creme fraiche in een bakje en schenk het citroensap erbij. Leng de creme fraiche verder aan met een beetje water totdat de saus net dun genoeg is om over de taart te schenken. Schep de verse dille door de saus en breng op smaak met peper en zout. Schenk de saus gelijkmatig over de taart. Plaats de taart in de oven en bak deze in ongeveer 45 á 50 minuten gaar en goudbruin.

Tip: Om te checken of de taart gaar is kun je met een scherp mes in de asperge prikken. Wanneer deze beetgaar is kun je de taart uit de oven halen.  Strooi eventueel ook nog een beetje verse dille over de hartige taart wanneer deze uit de oven komt.

Basisbereiding en tips!

Basisbereiding en tips!
Asperges zijn bijzonder. Ze kondigen het voorjaar aan en ze zijn vooral heel erg lekker. Er zijn tientallen manieren om asperges te bereiden. Als asperges met zorg en liefde worden behandeld, proef je dat meteen terug. Kleine moeite, groot plezier. Hierbij de basisbereiding van witte asperges en enkele tips, zodat u straks alle kanten met deze delicatesse op kunt!
 

Asperges op de traditionele manier

Asperges op de traditionele manier
Een feestelijke voorjaarsmaaltijd voor 4 personen