Terug naar Recepten

Asperges op de traditionele manier

Gepubliceerd op:
Asperges op de traditionele manier

Een feestelijke voorjaarsmaaltijd voor 4 personen

Dit heeft u nodig:
2 kilogram asperges
1 eetlepel zout
8 eieren
200 gram ham, het liefst verse beenham
6 takjes peterselie
150 gram gesmolten roomboter

Bereidingswijze:
Bereid de asperges volgens de basisbereiding van witte asperges. Deze vindt u hier. Kook de eieren hard (zo'n 8 minuten). Pel de eieren, snijd ze middendoor en haal de dooiers eruit. Prak de eierdooiers fijn en houd ze apart. Was en droog de peterselie en knip klein. Snijd het eiwit heel klein en vermeng dit met de fijngeknipte peterselie. Smelt de roomboter en doe die in een sauskom. Serveer de asperges op een schaal met een garnituur van plakken ham, eiwit met peterselie, eierdooier en gesmolten boter.

Bij het traditionele recept zijn Hollandse krieltjes ook heerlijk. Het liefst gekookt in de schil, dat maakt de krieltjes lekkerder en gezonder!

Basisbereiding en tips!

Basisbereiding en tips!
Asperges zijn bijzonder. Ze kondigen het voorjaar aan en ze zijn vooral heel erg lekker. Er zijn tientallen manieren om asperges te bereiden. Als asperges met zorg en liefde worden behandeld, proef je dat meteen terug. Kleine moeite, groot plezier. Hierbij de basisbereiding van witte asperges en enkele tips, zodat u straks alle kanten met deze delicatesse op kunt!
 

Asperge-crèmesoep

Asperge-crèmesoep
Volg eerst het basisrecept voor het bereiden van asperges, deze vindt u hier. Daarna kunt u deze heerlijk verse asperge-crèmesoep maken.