Terug naar Recepten

Hollandaisesaus

Gepubliceerd op:
Hollandaisesaus

Een recept voor huisgemaakte Hollandaisesaus. Iets wat eigenlijk niet mag ontbreken bij een feestelijke aspergemaaltijd!

Dit heeft u nodig: 
100 ml witte wijn
1 laurierblaadje
6 peperkorrels
2 eidooiers
300 ml geklaarde boter

Het klaren van de boter:
Smelt de boter op laag vuur. Zet het vuur uit als de boter zich heeft verdeeld in een heldere bovenlaag (vet) en een troebele onderlaag (eiwitten). Schenk voorzichtig de heldere bovenlaag in een kom. Stop met schenken als de eiwitten mee komen. Het heldere deel heet geklaarde boter. Zet dit apart tot gebruik.

Bereidingwijze:
Verwarm de witte wijn (niet koken) met een laurierblaadje en 6 peperkorrels. Laat deze even 3 minuten meetrekken en verwijder deze, zodat alleen de verwarmde witte wijn overblijft. Haal de pan van het vuur en voeg de 2 eidooiers toe. Sla met behulp van een garde het geheel schuimig. Let op: doe dit snel, anders krijgt u klontjes! Blijf net zo lang kloppen totdat u een lobbige substantie hebt. Roer dan de geklaarde boter er drupsgewijs door. Maak het geheel op smaak met peper en zout.

Basisbereiding en tips!

Basisbereiding en tips!
Asperges zijn bijzonder. Ze kondigen het voorjaar aan en ze zijn vooral heel erg lekker. Er zijn tientallen manieren om asperges te bereiden. Als asperges met zorg en liefde worden behandeld, proef je dat meteen terug. Kleine moeite, groot plezier. Hierbij de basisbereiding van witte asperges en enkele tips, zodat u straks alle kanten met deze delicatesse op kunt!
 

Asperges op de traditionele manier

Asperges op de traditionele manier
Een feestelijke voorjaarsmaaltijd voor 4 personen